Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet okolím Jičína

12. 8. 2012

Já (Liky a Indy) s Dášou (Adélkou a Deltičkou) jsme si užily bezva odpolední výlet okolím Jičína. Vyrazily jsme od koupálka směrem na Kbelnici, přes Dílce, Brada (na Bradech jsme si daly véču), kolem Přivýšiny, téměř ke kioskům na Prachově a zpět po žluté do Holína. Výlet byl super, jen téměř na konci výletu nám trošičku Indýrka přivodila adrenalinové dobrodružství...

Když jsme kousek před Holínem procházely kolem rybníčku (který ani nevím jak se jmenuje) podařilo se Indýrce chytit na rybářský háček. A to bohužel doslova. Asi po této zkušenosti nebudu mít ráda rybáře podobně jako myslivce. Nechápu jestli jako někdo na břehu schválně nechá leže háček s návnadou?!? :-( ..nebo to tam někdo omylem zapomněl? :-((

Indýrce se podařilo háček zapíchnout do pysků a to tak nešťastně, že si háčkem spojila oba spodní pysky k sobě v tlamě. Bohužel rybářský háček fakt nejde jen tak vytáhnout... :-(( Naštěstí jí to evidentně nějak moc nebolelo, ale vadilo jí to stažení pysků k sobě. Packou si snažila stále škrábat do tlamy a tak jsem jí musela vzít do náruče a zbytek cesty k nejbližší silnici donést. Naštěstí Indy nějak moc nehysterčila. Při té příležitosti, když jsme si zkrátily cestu přes místní zemědělské družstvo, nám ještě zbývající psíšery stihly zdrhnout za zajícem, který vyběhl těsně před náma... Naštěstí se všechny spořádaně během chvíle vrátily. Indýrka zdrhnout nemohla, protože se stále ještě nesla.. ;-)

U silnice nás už vyzvedl David a nastala další adrenalinová etapa. A to sehnat v neděli v osm hodin večer v Jičíně veterináře.. Ha ha, naivně jsem si myslela, že se ledacos změnilo od doby, kdy jsem před X lety potřebovala jičínského veterináře naposledy. Nezměnilo. Prostě v neděli večer se na veterináře v Jičíně nedovoláte.

Opět jsem si tedy uvědomila důvod, proč jezdím na veterinu až do Turnova. Prostě vím, že když budu potřebovat, tak se na pohotovostní telefon dovolám. Takže nás ještě následně čekal výlet na veterinu do Turnova. Sice ne přímo do ordinace pana doktora Richtera, ale stejně dobře se o Indy postarala paní doktorka Smejkalová, která ho zastupuje při víkendových pohotovostech. Informaci o zákroku a podaných lécích předá panu doktorovi, takže Indy i tento zákrok bude mít vedený ve své kartě.

Po této zkušenosti jsem se opět jen a jen utvrdila v tom, že jičínským veterinářům nedám vydělat ani korunu ani na obyčejném očkování.