Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody agility - Porta Bohemica Cup

16. 5. 2012

12.05.2012
Porta Bohemica Cup III. aneb II. šampionát AKE a MR AKE 2012

neoficiální běh pro začínající agility kelpie

 

Odjezd byl naplánován na 6.30h z Jičína. Když mi o hodinu dříve zazvonil budík (mmch. po cca 4 hodinách spánku - večer jsem byla u kolegyně na kolaudačce jejího nového bytu..), proklínala jsem se, že jsem se nechala ukecat na tuto akci. Do okna zrovna bubnoval déšť a já jsem s představou, jak celý den někde mokneme a mrzneme, vylezla z postele.. Naštěstí ještě než jsem šla venčit, déšť ustal a odjezd tedy proběhl již bez deště.

V Jičíně k nám do auta nasedla Katka s Angie a cestou jsme vyzvedly Marcelu s Káčou. A náš výlet mohl začít. :-) Vtipně jsem si zapomněla vytisknout v práci popis cesty, ale Katka skvěle navigovala a Píšťany, kde se závody konaly, jsme našly celkem rychle. V Píšťanech jsme chvíli pobloudily, ale na to že jsme jely tři blondýny, musím konstatovat, že jsme to zvládly na jedničku!

Celý den probíhal v pohodě. Bylo to pro mě takové divné, celý den jen sedět a koukat jak ostatní běhají. Ale skvěle jsme si tam pokecali, k obídku jsem si dala kapra se šťouchanými brambory (hmm, ten byl!) a nakonec i to počásko celkem vyšlo a odpoledne zasvítilo i sluníčko.

 

 

img_4102.jpg

 

..téměř jak u moře..

 

Po ukončení oficiálních závodů přišel na řadu závod pro štěňátka a agi začátečníky. V tu chvíli se mi ani už moc nechtělo běžet. Přeci jen jsme byly už promrzlé a unavené.. Ale což, když už jsme dojely, tak to nevzdáme! První na řadu šli štěníci, kteří měli pouze tunýlkový běh. Začátečníci pak měli podobný parkur, ale s pár skočkami navíc.

Mezi začouny jsem s Likynou šla první na řadu. Když jsem si parkur procházela, řikala jsem si, že není úplně jednoduchý.. Rovné tunely s točením hned za tunelem apod. Na poslední chvíli jsem si při prohlídce vymyslela trochu jiné vedení, než ostatní. A to se nám vyplatilo a tento běh jsme vyhrály! :-D :-)) :-D Vítěztví samozřejmě potěší, ale co mi udělalo největší radost, bylo, když mi po doběhu někteří i ostřílení závodníci řekli, že to bylo super, jak jsme běžely...

 

img_4328.jpg

 

Káťa s Angie to daly taky moc pěkně, ale v jednom místě se trochu zadrhly a tak nasbíraly nějaké vteřinky navíc. Ale musím říct... Ať si říká, kdo chce co chce, tak Káťa s Angie možná ještě všem jednou ukážou zač je toho loket! ;-) :)

Takže díky Katce za to, že mě na tento výlet za agi vůbec vytáhla, Marcel za podporu a fotky a oběma holkám za bezva náladu a hlášky po celý den.