Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody agility - Mistrovství východních čech - Dvůr Kr. n/L. 06/10

3. 7. 2010
26.-27.06.2010
Mistrovství východních čech - Dvůr Králové nad Labem
rozhodčí: Petr Rybář a Tomáš Glabazňa

Do Dvora jsem se celkem těšila. Nádherné prostředí, perfektní a veliký plac a tušila jsem, že i parkury pánů rozhodčích budou stát za to. :-)) K tomu všemu se přidalo parádní počasí (ikdyž na mě bylo už chvílemi teplo až moc). V neposlední řadě také ke skvělé náladě přispěla početná účast závodníků z našeho cvičáku, takže srandy jsme si užili za víkend habaděj.

Opět se nám podařilo trhnout rekord v tom, kolik se nás vejde do našeho "Sharanobusu". Celkem to čítalo 4x člověk (já, Péťa, Olča a Helča) a 8x pes (4x bígl, 1x brabantík, 1x bruseláček, 1x boloňák a 1x Zlaťule). Holky něco řikaly, že by se ještě jeden člověk nebo nějaký ten pes navíc vešel, ale já si nejsem úplně jistá.. :-))

Volkswagen Sharan 1.9 TDI 2003

Tradičně byly postaveny dva parkury a to jeden pro smolíky + medíky a druhý pro lárdžíky. V sobotu stavěl pro eLka Petr Rybář a pro eSka a eMka Tomík Glabazňa. V neděli se pánové prohodili.
Bohužel jsme se se Zlatkem ve všech sobotních bězích diskli.  V neděli to bylo o trochu lepší, diskli jsme se jen jednou a dva běhy jsme dokončili. Moc dobře jsem si ale byla vědoma, že to byly jen a jen moje chyby. Buď jsem byla o krok blíž nebo o krok dál a tím jsem Zlaťuli stáhla nebo vytlačila na špatnou překážku. V neděli se mi dokonce podařilo jednou i zapomenout udělat otočku... Další věcí je, že všechny tyto chyby dělám v poslední třetině parkuru, kdy se už prostě nějak nedokážu soustředit... :-( Zlaťule ale běhal perfektně. Tentokrát mě naprosto vnímal a přesně dělal co jsem mu ukázala nebo řekla. :-)) Jen jsem ty povely nějak nezvládala dávat v ten správný čas... :-(( Stručně a jasně s jeho výkony jsem byla téměř na 100% spokojená, za to se svými výkony rozhodně ne.

Zlaťule tedy dopadl takto:

sobota (Petr Rybář)
jumping - dis
zkouška LA2 - dis
agility - dis

neděle (Tomík Glabazňa)
agility - dis
jumping - 18. místo (1 chyba - schozený dvoják a nějaké drobné za čas)
jumping - 4. místo (opět nějaké drobné za čas - Zlatko se zamotal v látkovém tunelu a chvíli mu trvalo než se vymotal..)
Každopádně v neděli byla na Zlatkovi už znát celkem velká únava a to se také projevilo schozením dvojáku a také se to odrazilo na našich časech...

V neděli jsem si nakonec zaběhala i s Indy. Dennynce od Péti totiž nebylo nějak dobře a tak mi Péťa zdarma přenechala startovné za druhého psa (děkujemeee!). Indýrka se tedy taky proběhla. Sice jsme byly 3x dis, ale Indy to celkem bavilo a dokonce občas bylo vidět, že běží s radostí a to je to nejdůležitější. Poslední běh jsme ukončili v polovině trati abych jí mohla odměnit za slalomem a zbytečně jsem jí v tom vedru nehonila...

Indy - neděle (Petr Rybář)
agility - dis
jumping - dis
jumping - dis


Jinak Pétě s Jessinkou se podařilo umístit na pěkném 5.místě v celkových součtech a to z 51 týmů! Věřím, že se to jednou podaří a holky to těm šeltiím a PRTům pořádně natřou... :-)
Olina s Aschulkou se umístila v součtech na 8.místě (také z 51 týmů), což si myslím, že je na brabantíka perfektní výkon!