Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod agility - Opsion 014 Hradec Králové 01/11

4. 2. 2011
30.01.2011
Opsion 014 - Hradec Králové
rozhodčí: Lenka Pánková


Tuto neděli jsme strávili na halových závodech Opsion 014, které se tradičně konaly v Hradci Králové v jízdárně. V loni jsme si s Péťou od bíglic říkaly, že tyto "zimní opsiony" raděj vynecháme. V loni jsme tam totiž všichni mrzli téměř při -20°C.
No ale protože už se pomalu, ale jistě začal projevovat náš agilitní absťák, tak jsme se na poslední chvíli přihlásily alespoň na neděli. A počásko nakonec letos bylo o mnoho příznivější...

Narychlo jsem musela jen vyřešit co se Sárou. Přeci jen jí tahat ve 13 letech v zimě někde po závodech se mi moc nechtělo a tradiční hlídání mi tentokrát nevyšlo... Takže se obětovala mamka a přijela Sárunku po obědě vyvenčit a chvíli s ní pobyla u nás doma. Mamka byla překvapená, kolik toho Sára na stará kolena ještě v pohodě ujde a Sárunka pak za odměnu na mamce vyžebrala nějaké ty pamlsky.

Se zbytkem smečky (Indy, Holikem a samozřejmě Zlaťulí) a s Péťou a její smečkou jsme vyrazily směr Hradec. No musím uznat, že se mi po takové závodní pauze ráno moc vstávat nechtělo a do Hradce jsme dorazily těsně před koncem prezenčky... :-D

Zlaťule běhal suprově. Bohužel jsme to v agility a ve zkoušce vzali o jednu skočku navíc. Takže 2x dis... Ale musím uznat, že Zlaťule překvapil jak mazal.. Mezi svátky jsme byli jednou na tréninku na Zdobíně a tam Zlatko mezi překážkami sotva chodil.. Takže jsem byla spokojená s tím jak mu to pěkně běhá..
V odpoledním jumpingu už Zlaťule běžel o něco pomaleji, ale alespoň jsme doběhli do cíle.. Bylo z toho tuším nějaké 12. místo.

Pro Hollywood to byly první závody na kterých vůbec kdy byla. Řikala jsem si, jestli nebude vyplašená z tolika lidí, psů, z haly... Ale zvládala to úplně v pohodě, s každým si chtěla hrát a nikoho a ničeho se nebála. A zjistila jsem, že budeme muset zapracovat na přivolání... Hollywoodka se občas při hře s nějakým pejskem trochu někde zapomněla.. :-))